Warna-Warna yang Dijangka Popular Tahun 2020

PMTV January 6, 2020 1477 Tiada Komen

image

Adakah diantara tuan puan yang tengah mencari warna baju yang popular untuk tahun 2020 ini? Atau mungkin sedang mencari padanan warna baju bridesmaid yang popular di tahun 2020? Atau bahkan warna baju perkawinan tahun 2020 ini? Berdasarkan kajian Pantone baru-baru ini, ada beberapa warna-warna yang dijangka popular pada tahun 2020. Warna-warna ini dijangka memenuhi pasaran... Read more »

Padanan Warna Hijau untuk Baju dan Tudung

PMTV November 11, 2019 2636 Tiada Komen

image

Adakah cikpuan peminat warna biru? Adakah cikpuan peminat warna biru? Saya suka! Saya percaya pasti ramai yang meminati warna biru ini kerana kajian menunjukan bahawa warna biru memiliki peminat paling ramai berbanding warna-warna lain. Warna biru digambarkan sebagai warna yang memberikan efek ketenangan dan kedamaian. Hari ini, saya kongsikan beberapa padanan warna pakaian yang sesuai... Read more »

Padanan Warna Busana Bridesmaid

PMTV November 4, 2019 1290 Tiada Komen

padanan warna baju bridesmaid

Memandangkan kita sudah hampir ke penghujung tahun, ramai yang bertanya kepada saya berkenaan dengan warna yang sesuai untuk bridesmaid. Ada juga yang mengadu kepada saya tentang warna baju bridesmaid lebih menyerlah daripada pengantin. Ini kurang tepat! Warna baju bridesmaid sebaiknya melengkapi warna baju pengantin perempuan tanpa mengambil alih tumpuan terhadap pasangan raja sehari tersebut. Jadi... Read more »

Teknik Suai Padan Warna Hijau

PMTV October 21, 2019 710 Tiada Komen

image

Masih kurang pasti apakah warna yang boleh dipadankan dengan warna hijau? Sebelum ini saya akan kongsikan padanan warna biru atau lainnya. Hari ini saya mahu kongsikan pilihan warna yang pasti sepadan dengan pelbagai jenis warna hijau. Fakta berkenaan warna hijau: Warna hijau merupakan warna kedua popular selepas warna biru. Warna hijau dikenali sebagai warna yang... Read more »

Padanan Warna Baju dan Tudung

PMTV October 7, 2019 1237 Tiada Komen

image

PADANAN WARNA Baju dan Tudung 2019 Adakah cikpuan masih kurang pasti warna-warna yang boleh dipadankan bersama pakaian dan tudung semasa hari raya nanti? Kali ini saya kongsikan 3 teknik padanan warna yang cikpuan boleh gunakan untuk memadankan warna tudung dan baju. 1) Teknik Monochromatic 2) Teknik Analogous 3) Teknik Complementary Semoga cikpuan dan keluarga tampil... Read more »